BU YILIN EN POPÜLER FİTNESS TRENDLERİ

blog yazısı ekle !

BU YILIN EN POPÜLER FİTNESS TRENDLERİ

Dünya genelinde faaliyet gösteren spor merkezi ve fitness uzmanlarının belirlediği en son moda fitness çalışmalarına gelin hep birlikte göz atalım:

1. Ağırlıkla Çalışma Faaliyetleri

Express Bodyweight Training: Az zamanda en fazla sonucu almayı hedefleyen 20 dakika süren yüksek tempolu ağırlıkla çalışma dersi.
Blast FX: Türkiye'de ilk defa İzmir'deki spor salonlarında tanıtılan, vücut direncini arttırmaya yönelik bu çalışmada; seans sırasında çalan her şarkının kendine özgü çalışma programı vardır. Vücudun tamamını çalıştıran bu egzersiz düzenli yapıldığında nefes ve nabız kondisyonunu arttırmaya yardımcıdır.







Fat Burning: Temponun yükselip alçalarak yağ yakımının artmasını sağlayan, ağırlıklarla çalışılan bir egzersizdir.

2. Yüksek Yoğunluklu Fasılalı çalışma (HIIT)

Your Turn: Türkçesi "sıra sende" anlamına gelen bu çalışmada vücudunuzun biçimlenmesi ve güçlenmesi için her seansta değişen egzersiz yöntemleri ile hem kendinizle hem egzersize iştirak eden diğer kişilerle yarışma imkanı bulacaksınız.

3. Kuvvet Egzersizleri

Total Body: Vücudun tamamını çalıştıran, sık sık ağırlık kaldırma içeren, spor merkezinin gym kısmında yapılan egzersizlerin stüdyoda yapılan şeklidir.

Body Bar: Ayna önündeki çubukta (bar), bale egzersizlerine benzer ritmik egzersizleri içeren bir çalışmadır.

Pump FX: Hem ağırlık kaldırarak hem de bara tutunarak yapılan, çeşitli güçlük seviyeleri bulunan bir güç egzersizidir. Geleneksel güç egzersizleri, işlevsel egzersizlerle karıştırılarak en iyi ve hızlı neticelerin alınmasını sağlar.

4. Bireysel Egzersizler

Şahsi Antrenman: Vücut ve kondisyon durumunuza göre özel olarak hazırlanan ve spor hocasının her aşamada sizinle olduğu bir çalışma programıdır.

Şahsi Pilates Seansları: Kişinin vücut yapısına, duruş şekline göre özel olarak hazırlanan program, grup seanslarına göre daha fazla fayda sağlayan pilates çalışmalarıdır. Pilates çalışmasında kullanılan tüm araçlar şahsi antrenmanda da kullanılabilir. Hamilelik, fıtık, çeşitli omurga rahatsızlıkları gibi durumlarda tercih edilmesi uygundur.

5. Zayıflama Antrenmanları

Indoor Cycling: Grup halinde, müzik eşliğinde, sabit bisiklet üzerinde tempoyu arttırıp düşürerek, kol hareketlerinin de dâhil edildiği eğlenceli bir egzersiz programıdır.

Express Cardio: Yürüme bandı üzerinde, spor hocası eşliğinde toplu olarak yapılan antrenmanlardır.

Express Circular Excercise: Ağırlıklar ve gym ekipmanları ile stüdyoda değil gym bölümünde yapılan toplu antrenmanlardır.

Cycle and Strength: Indoor cycling egzersizlerinin yer egzersizleriyle harmanlandığı bir toplu çalışma programıdır.

6. Yoga

Modası hiç bir zaman geçmeyecek olan bir çalışma programıdır. Hindistan hindu rahiplerinin meditasyon yapmak ve vücutta biriken negatif enerjiyi atmak için yaptığı esneme hareketlerinin spor salonlarının stüdyoları için adapte edilmiş halidir. Düzenli yapıldığında kan dolaşımı ve nefesi düzenleyerek hastalıklara ve strese karşı vücudun direnç kazanmasına, zihnin berraklaşmasına ve ruhsal rahatlamaya yardımcı olur.

7. Orta Yaş ve Üzeri Şahıslara Hitap Eden Egzersiz Programları

Pilates: Özellikle omurgayı ve nefes alma sistemlerini düzenleyen bir egzersizdir. Kas yapısının dengelenerek vücut ağırlığının eşit olarak dağılmasını sağlar. İskelet ve kas sistemini güçlendirir, bu sistemlerdeki rahatsızlıkların hem önlenmesinde hem daha çabuk iyileşmesinde rol oynar.

Aqua Fitness: Grup halinde havuz içinde yapılan egzersiz çalışmalarıdır. Vücudun tamamını çalıştırarak fazla yorulmadan kalori yakmaya yardımcı olur.

8. İşlevsel Fitness

TRX: Bu egzersizin kendi ekipmanları vardır. Grup halinde yapılan çalışmalarda, bu ekipmanların yardımıyla kişi kendi beden yükünü yukarı kaldırarak egzersize tüm kas ve kemiklerin dâhil edilmesi sağlanır.

Synrgy 360: Synergy 360 üzerinde farklı vücut bölgelerini çalıştırmaya yarayan farklı egzersiz bölümlerinin bulunduğu bir ekipmandır. Spor salonunun gym bölümünde yer alır ve bireysel antrenman yapmaya yarar.

9. Fitness

Fitness Egzersizleri & Profesyonel Spor Branşları: Hem fiziksel hem ruhsal olarak zinde ve güçlü olmayı sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Nefes ve dolaşım sistemini düzenler. Kondisyonu arttırır.