SPOR SALONLARINDAN SİVRİLMEMEK İÇİN ALTIN KURALLAR!

blog yazısı ekle !

SPOR SALONLARINDAN SİVRİLMEMEK İÇİN ALTIN KURALLAR!

Her mekânın kendine özgü kuralları vardır. Bazıları yazılı kurallarla açık açık uyarırken bazı yerlerin yazılı olmayan ama herkes tarafından kabul görmüş toplumda ahlaki kabul edilen kuralları bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de spor salonları için geçerlidir. Spor salonlarında yaptığınız hareketler ve giyiminizle sivrilmemek için 11 altın kuralı sizin için derledik.



1 - Spor aletlerini temiz bırakın.

Spor salonlarında çeşitli spor aletleriyle çalışıyorsunuz ve haliyle efor sarf ederken bir hayli terlediniz. O aletle işiniz bittiğinde aleti başkasının kullanacağını düşünün ve mutlaka havlunuzla temizleyin. Unutmayın ki size de kirli bir spor aleti bıraksalar sizde mutlu olmazdınız.

2 - Gereksiz meşgul etmeyin.

Her ne kadar spor salonuna ücret ödeyerek girsenizde ödediğiniz ücretle spor salonunu satın aldığınız kanısına kapılmayın. O spor aletlerinin herkesin kullanımına açık olduğunu unutmayın ve mümkün olduğunca 30 dakikadan fazla kullanmayıp kimsenin hakkını gasp etmeyin.

3 - Telefon kullanmayın.

Orada olmanızın amacı antrenman yapmaktır. Telefon ile konuşarak, mesajlaşarak ve internete girerek gereksiz yere vaktinizi öldürmeyin.

4 - Gürültü yapmayın.

Yüksek sesle konuşmak çevrenizdekileri rahatsız edecektir. Konuşurken rahatsızlık vermeyecek ses tonuyla çevrenizdekilerle ya da telefonunuzla konuşun.

5 - Selfie yapmayı abartmayın.

Selfie çılgınlığını spor salonuna taşıyabilirsiniz. Ancak abartılı selfie çevrenizdekileri fazlasıyla rahatsız edebilir.

6 - Bakışlarınız rahatsız edebilir.

Spor salonunda uzun süreli bakışlar kişileri rahatsız edecektir. Ayrıca kişilerin sizin için düşündükleri pek de hoş şeyler olmayabilir.

7 - Sınırları taşmayın.

Her ne kadar spor salonunda da olsanız salonun her tarafında spor yapılmayacağını unutmayın ve soyunma odası gibi yerlerde spor yapmayın.

8 - Tuhaf sesler çıkarmayın.

Güç gerektiren spor aletleriyle çalışırken istem dışı olarak homurdanma sesleri çıkabilir. Bu sesleri kontrol altına alarak çıkarmamaya çalışın ki bu sesler yakınınızdaki insanları dikkatini dağıtabilir.

9 - Eğitmen olmadığınızı unutmayın.

Spor aletlerini kullanmak ve egzersiz yapmak konusunda iyi bir bilgiye sahip olsanız da gerekmedikçe ve size sorulmadıkça bildiklerinizi başkalarıyla paylaşmayın.

10 - Giydiğiniz kıyafetlere dikkat edin.

Rahat olsun diye vücudunuza uymayan ve çirkin gösteren dar kıyafetler giyerek bütün dikkatleri üzerinize çekmeyin.

11 - Ağırlıkları yerine koyun.

Egzersiz yapmak için kullandığınız ağırlıkları işiniz bittiğinde yerine koyun. Başkalarının da onları kullanacağını unutmayın.