TERLEMEYİ ÖNLEYECEK ÖNEMLİ İPUÇLARI

blog yazısı ekle !

TERLEMEYİ ÖNLEYECEK ÖNEMLİ İPUÇLARI

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte birçok kişinin en büyük sorunları arasında yer alan terleme sıkıntısı da gün yüzüne çıkmıştır maalesef. Terleme vücudun ısı, tuz, su dengesini sağlar ve bizden tamamen bağımsızdır. Enerji harcarken, sıcak bir ortama girildiğinde ya da heyecan ve korku gibi durumlarda yaşanan terleme olayını ortadan kaldırabilmek için deodorantların dışında da yapabileceğiniz yöntemler mevcuttur. Bunlardan bazıları şöyledir,







- Özellikle yaz aylarında giyeceğiniz kıyafetleri havanın durumuna göre seçmeniz, terlemenin meydana gelmesini önleyen en önemli etkenlerden biridir. Hava alan kıyafetler giyerek terleme olayını azaltabilir ve ya tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Doğal malzemeler kullanılarak üretilen kıyafetler tercih etmeniz hem terlemenizi engelleyecek hem de vücudunuzu dışarının zararlı etkilerine karşı koruyacaktır.

- Terlemeyi ortadan kaldırmak amacı ile kullandığımız deodorantlar her ne kadar sizi rahatlatsa da aslında tam olarak terlemeyi önlediklerini söyleyemeyiz. Her ne kadar uzun süredir deodorant kullanımı var olsa da, eski zamanlarda terlemenin önüne geçebilmek için bazı kokulu bitkilerden faydalanılmaktaydı.

- Terlemenin heyecan, stres, korku gibi psikolojik olaylar neticesinde arttığı bir gerçek. Eğer böyle durumlar karşısında vücudunuzu kontrol etmeyi öğrenebilirseniz, terlemenin az da olsa önüne geçmiş olursunuz.

- Yoğun terleme sorunu yaşayanlar sosyal hayatlarında da bu durumun yarattığı olumsuzluklarla karşı karşıya kalırlar. Ancak, bunun vücudun normal bir döngüsü olduğu bilincine vararak sakin olmakta fayda vardır, aksi halde yaşadığınız stres bu durumun artmasına sebep olabilir. Yapacağınız rahatlatıcı hareketler de terlemenizin azalmasında sizlere yardımcı olacaktır. Bunun için yoga yapmak, bol bol oksijen almak oldukça faydalı olacaktır.

- Terlemeye etki eden bir diğer önemli etken ise beslenme alışkanlıklarıdır. Terleme durumu yenilen yiyeceklere göre farklılıklar gösterebilir. Aşırı baharatları yemekler tüketmek, güne kahve ile başlamak ve gün içerisinde de fazla tüketmek terlemenin daha yoğun yaşanmasına sebep olabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için yediğiniz yiyeceklere biraz daha dikkat etmeniz ve terlemeyi arttıracak yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmanız size fayda sağlayacaktır.

Tüm bu önerilere rağmen aşırı terleme durumunuz devam ediyorsa eğer bir uzmana görünmenizde fayda vardır.