NASIL YAKILIR BU KALORİLER

blog yazısı ekle !

NASIL YAKILIR BU KALORİLER

Alınan fazla kilolar biraz da yaşadığımız şehir hayatının bir sonucudur. Yürümek yerine asansöre binmek, yürüyen merdivenleri kullanmak, kısa mesafelere bile arabalarla gitmek kalori yakmaya yardımcı olmaz.









Günümüz şartlarında, hayat kalitesinin sürdürülebilmesi ancak çok çalışma ile mümkündür. Bütün gün işle sonra da ev işleriyle uğraşmak düzenli spora vakit bırakmaz. Spor salonlarına gitmek belli bir zamanı ayırmak gerektirir. Oysa bazı egzersizleri, aynı gün içinde, normal hayatınıza devam ederken, bölüştürerek yapabilirsiniz. Uzmanlar hızlı zayıflamanın tekrar hızlı kilo aldırdığına işaret etmektedirler. Sağlıklı bir zayıflama için günde 100 kalori yakmanız yeterli olacaktır. Peki, bu 100 kalori nasıl yakılacak işte pratik bazı öneriler;

En basiti ip atlamaktan geçiyor. Tek ayak veya yapamıyorsanız çift ayak ip atlayın, giderek hızlanın, on dakikanın sonunda en az 100 kalori harcarsınız.

Asansöre binmeyin merdivene yönelin. İspatlanmış bir gerçek var ki 7 dakika merdiven tırmanmak 100 kalori yakıyor. Unutmayın yürüyen merdivenler de asansör görevi görür. Onları da kullanmayın.

Yakın bir parkta koşun, yer mi yok evde koşturun. Yaklaşık iki km koşmalısınız. Maddi gücünüz yetiyorsa evde koşu bandı bulundurun.

Bisiklet sürmek çok iyidir. Bisiklet kullanamıyorsanız yere yatın pedal çevirir gibi ayakları hızlı hızlı döndürün on dakika sonra sonuç verir.

Tempolu yani hızlı adımlarla yaklaşık on beş dakika yürüyün. Alışverişe giderken yapabilirsiniz mesela. En yakındaki değil bir sonraki markete gitmek işe yarayacaktır.

Doğu kültürünü örnek alın, bakın nasıl da zayıflar; yoga yapın. İnternetten yoga hareketlerini öğrenebilirsiniz.

Dans edin, mekik çekin, jimnastik hareketleri yapın. Hareketli müzik eşliğinde daha iyi sonuç alırsınız.

Belinizi incitmeden uygun ağırlıkları en az yarım saat çekin.

Interval denen, antrenmanın bir yoğunlaşıp bir azaltıldığı sporlar yapın. Örneğin yürüyün, koşmaya başlayın, bir iki dakika çok hızlı koşun sonra tekrar yürüyün.

Bahçenizde harcayacağınız yarım saat size kolaylıkla 100 kalori yaktırır. Tabi bunla kast edilen piknik değildir. Toprağı alt üst etmek, kazımak, çiçek-ağaç dikmek, dalları budamak gibi işler size kolaylıkla 100 kalori yaktırır.