ŞİMŞEK ADAMDAN FIRTINA GİBİ TAVSİYELER

blog yazısı ekle !

ŞİMŞEK ADAMDAN FIRTINA GİBİ TAVSİYELER

2008 Dünya Olimpiyatlarının en hızlı çocuğu olan Usain Bolt 100m ve 200m de kırdığı tarihi rekorlarla bir anda herkesin gözdesi haline geldi. 28 yaşındaki atlet spor ve egzersiz adına çok iyi tavsiyelerde bulundu.

2012 Londra Olimpiyatlarında da formunu kaybetmeyen şimşek adam 2017'de de bu formunu kaybetmek istemediğini belirtirken tavsiyelerini sunuyor.







İşte şimşek adamın sporculara verdiği o muazzam tavsiyelerden bazıları:

Asla ama asla pes etme!

Şimşek adam Usain Bolt'tan gelen ilk tavsiye asla inancımızı ve hırsımızı kaybetmememiz yönünde. İnancı olmayan bir kişinin hedefine ulaşmasının zor olduğunu söyleyen Bolt aynı zamanda bu işi yapmak için sabır gerektiğini söylüyor. Jamaikalı atlet bununla ilgili; Ben de kötü zamanlar yaşadım ama bu dönemlerde daima ayağa kalkmayı ve sabretmeyi bildim ve bunun sonucunda buralara gelebildim'' diyor.

Acıyı görmezden gelmeyin!

En büyük profesyoneller bile zaman zaman ciddi sakatlıklar yaşayabilirler. Fakat bunun erken teşhisi oldukça önemlidir. Şimşek adam bu konuda da oldukça dikkatli ve işini sağlama alıyor. Bu konu ile ilgili Bolt : '' Bir ağrı veya acı hissediyorsam hemen ara vermem gerektiğini biliyorum çünkü bu iş ciddi bir iş. Ağrı ve acı hissettiğimde ara verip bakımımı yaptırıp sonradan devam edebiliyorum.''

Daima sakin soğukkanlı ve sabırlı olmayı tercih edin!

Şimşek adam önemli koşulardan ve olimpiyatlardan önce başarının anahtarının kendini sakinleştirmek ve mümkün olabildiğince sakin kalabilmek olduğunu belirtiyor. '' Daima sakin pozitif bir karakter olmaya çalışıyorum. Örneğin; yolda giderken bir tanıdık görürsem onu gördüğüm ana odaklanıyorum ve bu da bana oldukça pozitif ve rahatlatıcı bir etki veriyor. Sakin kalabilmeyi başarabiliyorum. ''

Kendiniz ile ilgili asla şüphe duymayın!

Eğer haftada her gün güzel bir motivasyon ile sürekli çalışırsanız bu çalışmanın meyvesini kısa bir zaman zarfında toplayabilirsiniz. Emin olun ki bu işte temel katkı disiplindir. Eğer ters giden bir şeyle karşılaşırsanız bundan üzülmek yerine bunu kendinize tecrübe olarak almalı ve geleceğe dair olan bütün çalışmalarınızda oldukça dikkatli sabırlı ve disiplinli davranmalısınız.