REFORMER PİLATESİ NASIL YAPILIR?

blog yazısı ekle !

REFORMER PİLATESİ NASIL YAPILIR?

Reformer Pilates, aletle yapılan pilatestir. Başlangıç seviyesinde olan pilatesçilerin değil biraz daha geliştirmiş, pilatesi 2 yıldan daha fazla yapanların yaptıkları pilates çeşididir. 3 çeşit pilates aleti vardır.






  • Reformer Aleti
  • Cadillac Aleti
  • Tower of Power Aleti
Reformer aleti en sıklıkla kullanılan alettir. Pilates severler tarafından en fazla tercih edilen alet olarak yerini alır. Şekil olarak büyük dikdörtgen bir şekli vardır. Ayaklarınızı koymuş olduğunuz yerin adı ise footbar olarak adlandırılır. Bu aletin içinde baş ve omuzları destekleyen bölümler vardır. Böylece sakatlık ihtimalini en aza indirebiliriz. Kızaklı platform sayesinde tüm vücut esnetmeleri yapılabilir. Yayların kısaltılıp uzatılmasıyla yapılan hareket kolaylaşır veya zorlaşır. Reformer aletinin kolay ayarlanabilmesi her boydan insanın yapabilmesini kolaylaştırır. Reformer aletini eviniz için almayı düşünürseniz İzmir'e mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. Reformer aletindeki yapılan hareketleri sıralayalım.

1. Ayakların footbara v şeklinde durduğu pozisyon burada ayaklar mutlaka omuz genişliğinde açık olmalıdır. Topuklar hafif yukarıda olmalıdır.

2. Ayakların ve dizlerin footbarda kapalı olduğu duruş. Bu hareket esnasında yaylar uzadığında nefes alınır, yaylar yerine dönerken nefes verilir. Bu hareket sindirim sistemini güçlendirir ve yardımcı olur.

3. Topukların footbara yapışık olma hareketi, bu hareketi yaparken topuklar footbarın tam ortasında olmalıdır. Ayaklar ve bacaklar kapalı olmalıdır.

4. Yatar vaziyette tüm vücudu itme hareketi, bu hareket kesinlikle yavaş yaptırılmalıdır. Ritim 1,2,3 şeklinde gitmelidir. Özellikle yaşlı insanlara yaptırılırken çok dikkat edilmelidir. Yanlış bir hareket, kasların yırtılmasına sebep olabilir. Setleri yaptıktan sonra hareketi bitirirken topuklar çok hafif bir şekilde çekilir, topuk ve dizler bükülür ve oturma şekline dönülür.

5. Pilates minderinde yapılan hundred hareketi reformer aletinde de yapılır. Yalnız tek bir fark vardır. Bu alette gerilen ipler vardır ve kol hareketi bu ipler sayesinde yapılır. Matteki hundred aletliye göre daha kolaydır. Kafa kaldırılıp 30 derecelik bir açı verilir. Kollar, lastikle yana çekilir.

Reformer aletiyle yapılan pilates daha hızlı sonuç vermektedir. Fakat pilatese yeni başlayacaklar için reformer pilates yapmak biraz daha risklidir.