AİKİDONUN FAYDALARI NELERDİR?

blog yazısı ekle !

AİKİDONUN FAYDALARI NELERDİR?

Japon savunma sanatlarından olan Aikido bedenen sağladığı faydaların yanında mental olarak da kişiye önemli yararlar sağlar. Aikido ile ilgilenen kişilerin özgüven seviyesi son derece yüksektir. Aikido yağ yakımına ve yüksek tempoya odaklanan bir spor dalı olmamasına rağmen vücuttaki tüm kasları çalıştırması itibari ile kişinin kilo kontrolünü sağlamasına da yardımcı olur. Doğru beslenme ile birlikte kas inşasına da imkan veren Aikido vücudun şekillenmesini sağlar. Farklı duruş, düşüş ve tekme gibi hareketleri bünyesinde barındırması itibari ile vücuda esneklik katar ve eklem sağlığının korunmasını sağlar.







Aikido sadece yetişkinler için değil çocuklar içinde son derece faydalı olabilecek bir savunma sporudur. Çocukların yetişkinler karşısındaki bedenen zayıflığı aikidonun sağladığı kas kuvveti ve teknikler ile aşılabilir ve kendilerini koruması sağlanabilir. Aynı zamanda aikidonun saygı ve disiplin gibi unsurları içinde barındırması çocuğun ilerideki yaşamında günlük hayatını daha iyi ve kolay şekilde devam ettirebilmesini sağlayacaktır. Aikidonun gerek müsabaka gerek eğitim seanslarında yüksek enerji yakımı gerektirmesi hiperaktif çocukların daha dingin bir yapıya kavuşmasına da imkan verebilir. Aynı zamanda çocuğun bedenen kazanacağı güç ve dayanaklılık sportif faaliyetlerde ve derslerde daha başarılı olmasını sağlayacaktır.

Aikido ile ilgili insanların genelde sahip olduğu önyargılar işe yaramadığına ve günlük hayatta kendine kullanım alanı bulamayacağı yönündedir. Ancak unutulmaması gerekir ki aikido bir rakibi, kişiyi dövmek üzere yapılan bir spor değildir. Aikido bireyi iyi bir insan haline getirmek için yapılan bir disiplindir. Bu disiplinde ana hedef beden, ruh ve zihin uyumudur. Dolayısıyla dövüş sanatları ile aikido arasında bir kıyas yapılması doğru olmayacaktır.

Aikido öğrenmek isteyen kişilerin en çok dikkat etmesi gereken hususlar bu sanatı öğretecek eğitmenin yetkinliği ve kurs merkezinin kurumsallığıdır. Aikidonun tüm teknik ve disiplinine hakim, aynı zamanda eğitim yönü güçlü kişilerden aikidoyu öğrenmek kişiyi bu sanatta daha başarılı kılacaktır. Kurs merkezlerinin de karar sürecinde göze alınması gerekir. Yetkin, kurumsal bir yapıya sahip ve doğru eğitmenler ile çalışan kurslar tercih edilmelidir. Başta İzmir olmak üzere birçok şehrimizde alanında son derece başarılı kurs merkezleri bulmak mümkündür.