DOĞRU BARFİKS YÖNTEMİ

blog yazısı ekle !

DOĞRU BARFİKS YÖNTEMİ

İzmir'de bulunan fitness ve vücut geliştirme salonlarının eğitmenlerine göre barfiks çekmek, kişilerin, ya çok iyi yaptıkları veya hiç yapamadıkları özel bir konu. Bu nedenle özel bir bilgilendirmeyi de hak ettiğini düşünen eğitmenler, barfiks ile ilgili bazı bilgileri ve yöntemleri sizlerle paylaşmak istiyorlar.







Hepimiz okul çağlarındayken doğru bir şekilde barfiks çekmekte zorlanırdık. Çok az sayıda kişi bunu başarabilirdi. Hatta günümüzde askeri okullarda yapılan araştırmalarda bile, doğru bir şekilde barfiks çekebilen veya bunu fazla tekrarla yapabilen çok az sayıda kişinin olduğunu göstermektedir.

Ancak tabii ki siz hangi tarafta olursanız olun, barfiks hareketi, üzerinde çalışmaya değer bir egzersizdir. Sırt, kol ve karın bölgesi de dâhil olmak üzere çok fazla sayıda farklı kas grubunu çalıştırır. Aynı zamanda vücut kütlenize göre kuvvetinizin orantısını ortaya çıkaran çok önemli bir kıstastır. Tam ve doğru bir şekilde çektiğiniz barfiks sayısını arttırmak, vücudunuzun genel kuvvetini artırmış olacak, daha kaslı ve belirgin bir sırt bölgesi elde etmenizi sağlayacaktır.

1.ADIM

DENEMEKTEN ÇEKİNMEYİN

Tam ve doğru olarak 1 tane barfiks çekemiyor olabilirsiniz, öyleyse siz de hareketin nispeten daha kolay olan bir kısmından başlayarak, kendinizi geliştirmeye çalışın. Bunun için tercih edebileceğiniz kısmı da kendinizi yukarıda tutmaya başlayıp aşağıya doğru yavaşça bırakıldığı kısım olabilir.

1. Barfiks demirini avuç içleriniz karşıya bakacak şekilde sıkıca kavrayın.

2. Zıplayıp, çeneniz demirin üstüne gelecek şekilde kendinizi tutun. (Eğer zorlanırsanız bir basamak kullanarak da bu pozisyona kendinizi getirebilirsiniz)

3. Bu şekilde tüm yük kollarınızda duruyorken, kendinizi yavaşça serbest ve düz bir şekilde sallanacak hale gelinceye kadar bırakın ve 5 saniye asılı bekleyin

4. Tekrar zıplayıp başlangıç pozisyonuna gelin ve hareketi tekrarlayın.

Bu şekilde yapacağınız çalışmaları haftanın 5 günü tekrarlayın ve her defasında asılı kaldığınız süreyi 20-30 saniyelere çıkarmaya çalışın.

2. ADIM

EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI ALIN

Tavsiye edilen ilk egzersizi yeteri kadar uygulayıp, artık bir kaç barfiks çekebilecek düzeye geldikten sonra, bu şekilde çalışmayı bırakıp yapabildiğiniz kadar barfiks tekrarını gerçekleştirmeye çalışın.

Ayrıca evinize temin edebileceğiniz bir barfiks demiriyle, kendinizi her defasında çalışmaya teşvik etmiş olabilirsiniz, böylece kas hafızanızın yardımıyla da beklediğinizden çok daha hızlı bir gelişme elde edersiniz.

3. ADIM

KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

Belirli bir tekrara ve düzene alıştıktan sonra, bu egzersizi haftalık fitness veya vücut geliştirme programınızın da içine adapte edin. En azından haftanın iki günü eğitmeniniz ile belirleyeceğiniz set sayılarında ve tekrarlarda barfiks çekmeye devam edin.

Görüldüğü gibi basit bir antrenman alışkanlığı ve devamında gelecek olan düzenli çalışmalarla herkes doğru ve tam bir şekilde barfiks çekebilir.

Ayrıca daha düzenli egzersizleri takip etmek için de İzmir'de bulunan vücut geliştirme ve fitness salonları ile iletişime geçebilirsiniz.