MUAY THAİ İLE GÜCÜNE GÜÇ KAT

blog yazısı ekle !

MUAY THAİ İLE GÜCÜNE GÜÇ KAT

Günümüzde dövüş sporlarına ilgi duyan bireylerin ilk tercihi genellikle boks veya kick boks oluyor. Bu durumun ardında Amerikan film ve şovlarının TV ve sinema ekranlarındaki üstünlüğü önemli rol oynuyor. Dövüş teknikleri, savunma becerisi, güç ve dayanıklılık kazanımı için tercih edilen bu sporların son yıllarda öne çıkan bir alternatifi var: Muay Thai.



Tayland'a özgü bir dövüş sporu olan Muay Thai, federasyonun kurulması, bu sporu öğreten kurs yerlerinin giderek yaygınlaşması ve İzmir doğumlu ve Kış Güneşi dizisinin oyuncusu Şükrü Özyıldız gibi oyuncuların bu spor ile yakından ilgilenmesi sayesinde daha da popüler hale geldi. Muay Thai'nin etkili bir dövüş sporu olması kadar kişiye sağladığı birtakım avantajlar da bu sporun giderek yaygınlaşmasını sağladı:

1. Fiziksel gelişme

Muay Thai'nin güç ve dayanıklılık gerektiren idman çalışmaları, kişinin vücut direncinin ve kuvvetinin artmasını sağlıyor. Doğru ve sıkı bir beslenme diyetini de uygulamayı gerektiren Muay Thai aynı zamanda vücudunun şekil almasına da yardımcı oluyor. Muay Thai, yoğun hareket gerektiren bir spor olması dolayısıyla yağ yakımında da son derece etkili oluyor ve kişinin define bir vücuda sahip olmasını sağlıyor.

2. Mental sağlık

Muay Thai'nin savunma becerilerini geliştirmesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, güç ve kas kazanımı sağlaması kişinin kendine olan güveninin artmasını ve disiplin kazanmasını sağlıyor. Tüm bunlar ise bireyin stresten arınmasına yardımcı oluyor, fiziki gücün yanında mental açıdan da bir iyileşme sağlıyor.

3. Zeka gelişimi

Muay Thai kendi içinde birçok taktik, teknik ve püf nokta barındırıyor. Tüm bunların müsabaka esnasında sporcu tarafından kurgulanması ve doğru anda, doğru adımın atılması gerekiyor. Dolayısıyla idman ve müsabakalarda planlanan kurgu kişinin zeka gelişimine de olumlu katkıda bulunuyor.

4. Özgüven kazanımı

Muay Thai'nin kişiye kazandırdığı fiziksel güç ve şekil almış beden, sporcunun daha özgüvenli olmasını sağlıyor. Özellikle korkak ve içe kapanık yapıda olan kişiler, savunma tekniklerini bilmenin ve gücünü artırmanın da etkisi ile daha özgüvenli bir karaktere sahip olabiliyorlar.