SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİLMEMİZ GEREKEN ALTIN KURALLAR

blog yazısı ekle !

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİLMEMİZ GEREKEN ALTIN KURALLAR

Sağlıklı bir yaşamımız olması için işe önce vücudumuzu tanıyarak başlamalıyız. Bunun için de vücudumuzu kilo ve boyumuzla orantılımı onu öğrenmekle işe başlayabiliriz. Normal sağlıklı bir bireyde kilosuyla boyu arasında doğru orantı vardır. Eğer ki bu oran birbiriyle çatışıyorsa sağlık ile problemimiz vardır ve bunu çözmenin yolu da sosyal yaşamımız içinde düzenli egzersizler yaparak sağlıklı bir dünyaya adım atmakla başlıyor.







Amacınız tam bir egzersiz programıysa elastik olmakla işe başlayın: Elastik olma hayatımızda bize birçok artılar sağlar. Yapacağımız egzersizlerde elastik olmanın önemi büyük. Öncelikle hangi egzersiz programını yaparsak yapalım ısınma hareketlerinle işe başlayın. Isınma hareketleri sizi olası sakatlanmalardan mümkün olduğunca korur. İşe önce kendinizi yormadan yavaş hareketlerle başlayın. Bunun için bir spor salonu seçebilirsiniz. Pilates yapın.

Egzersizlerden önce glukoz testi gerekli mi? Egzersize başlamadan önce yeterli düzeyde enerjiye sahip miyiz? İyi bir egzersiz için yeterli dengeli beslenmekte önemli. Her ne kadar enerji düzeyi yüksek sporlar yapmıyorsak da yeterli beslenmek önemli ve egzersizlerimize kalite katacaktır.

Sabahleyin açken spor yapmak; Sabahleyin açken spor yapmanın bize bilinenin aksine yarara yerine zararı vardır. Uzun süre yemek yememe vücudumuzdaki karbonhidrat değerini düşürür bunun sonucunda yeterli enerjiyi alamadığımız için yağ yağ yakımı başta hızlı olsa da sonra verilen hızlı kilo tekrardan hızlıca almamızı da sağlayacaktır.

Sağlıklı bir yaşam için egzersizi nasıl hayatımızın parçası yaparız; Sosyal yaşamımızda yaptığımız ve yapmamız gereken birçok sorumluluklar yerine getirilmesi gerekenler ve etkileşime girdiğimiz kişilere vakit ayırmamız gereklidir. Bunca koşturmacanın dışında ideal vücuda sahip olmak için spora vakit ayırmak pek kolay olamıyor. Bu onun için ilk yapmanız gereken önce kendinizi değerli bulmanız ve her gün kendiniz için muhakkaka vakit ayırmanız.

BUNUN İÇİNDE AZİM VE PROGRAM ŞART

Kendinize inanın hiç aksatmadan düzenli şekilde egzersizlerinizi yapın. Tabi bunu yaparken de sağlığınıza dikkat etmeniz düzenli ve sağlıklı beslenmeniz şart. Uykunuza dikkat edin. Gecede yatmadan önce yemeyi kesin. Sık aralıklarla sağlıklı yiyeceklerle beslenin. Kalori değeri yüksek yiyeceklerden uzak durun. Üç önemli beyazdan kaçının; un, tuz ve şeker. Egzersizlerinizi düzenli aralıklarla aksatmadan yapın.

Unutmayın sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Spor merkezi seçin kendinize. Koşu yapın. İzmir koşu parkı bunun için ideal İzmir'de oturanlar için. Hem pozitif bir yaşam için hem de sağlıklı olmak için bu altın kuralları uygulamanız şart. Kendimizi seviyorsak ve sağlığımıza değer veriyorsak bunları uygulamak zor olmasa gerek.