PİLATES NASIL BİR SPORDUR?

blog yazısı ekle !

PİLATES NASIL BİR SPORDUR?

Joseph Pilates, pilates tekniğine ismini vermiştir. Pilates, çeşitli sporlarla uğraşarak özellikle kayak ve jimnastik yaparak vücudunu geliştirmiştir. İngiltere'de boksör ve dedektiflere kendilerini korumaları için ders vermiştir. Bu sebepten dolayı düşman ilan edilip kendisini kampa almışlardır. Geliştirmiş olduğu pilates tekniğini buradaki askerlere öğretmiştir. Pilates'in yöntemi gitgide yaygınlaşmıştır.







Pilates egzersizlerinin amacı; karın ve sırt bölgelerini eşit bir şekilde güçlendirip, vücudumuzun üst kısmında sağlam bir iskelet oluşumunu sağlamaktır. Pilates, her bireyin mutlaka yapması gereken, ömür boyu sağlıklı bir bedende yaşamayı kendine görev edinmiş insanların yaptığı bir spordur. Klasik egzersizlerde, zayıf kaslar zayıflama, güçlü kaslar, güçlenme eğilimindedir. Bu da bel ağrılarına veya sakatlanmalara yol açabilir. Pilates, bir bütündür. Yani tek bir hareket yaptığınız zaman tüm vücudunuzu etkiler. Bu yüzden pilates yapmak daha önemli hale gelmektedir.

Açık bir havada yapmış olduğunuz pilates kadar iyisi yoktur. Özellikle temiz hava soluyabileceğiniz, İzmir'in en güzel deniz kenarını da kendinize mekan belirlediyseniz amacınıza ulaşmışsınızdır. Ya da mis gibi kokan çam ağaçları içinde vücudunuza dolan oksijeni hissediyorsanız yapmış olduğunuz pilates amacına ulaşmıştır.

Pilatesin Faydaları

  • Pilates, omurga eğrilerinde(skolyoz), kambur belin(kifoz) iyileşmesinde ya da daha iyiye gitmesinde önemli bir rol oynar.
  • Pilates, vücudun gücünü arttırır. Günde yapmış olduğunuz 2 saatlik bir pilates, evde bütün gün oturan bir ev hanımı veya bilgisayar başında saatlerini harcayan bir çalışan, yaptığı pilates sayesinde vücudunu sağlamlaştıracaktır.
  • Sağlıklı bir vücudun olmasının ve genç kalmanın garantisini verir.
  • Vücut esnekliğini arttırır. Özellikle kemikli vücut yapısına sahip olan insanlarda vücutlarının daha esnek olmalarını kolaylaştırır.
  • Sağlıklı ve düzenli bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Çünkü pilates yaptığınız zaman özellikle yiyeceklerinize dikkat edersiniz. Yağlı ve şekerli besinlerden uzak durursunuz.
  • Özellikle hamilelerin pilates yapması, doğumu rahat geçirmelerinde önemli bir faktör olacaktır.
Pilates'in faydaları olduğu kadar, doğru teknik uygulanmadığı takdirde zararı da olabilir. Bu yüzden dikkatli ve gerekirse konuda uzman bir spor hocasıyla yapmak doğru olacaktır.